הר חורשן מפסגות רמות מנשה, שוכן בקרבת המושבה בת שלמה, בסביבות זיכרון יעקב. ההר ניקרא על שם החורש הטבעי המרשים המכסה אותו. בשנת 1592 כחלק מפעילות הבניה באזור נחצבה נקבה בהר שאורכה 90 מ', רוחב 5 מ', גובהה 9 מ' והיא בנויה קמרון קמרון מרשים. מערת היין שימשה במאה ה- 19 לאיחסון יינות וברנדי.
המערה מהווה מרתף ליישון ללא מערכת קירור ולחות. לאורך כל השנה הטמפ' במקום נמוכה ואינה עולה על 18 מעלות בשיא הקיץ. מבנה המערה מאפשר לשמור על לחות גבוהה במקום והיא אינה יורדת מ- 80%. תנאים אלו יוצרים תנאי התיישנות והתבגרות אופטימליים ליין.
החזון
יקב המערה נוסד בשנת 2000 ע"י אבי לרנר ודני דימבורט, אנשי קולנוע מהוליווד ששמו לעצמם למטרה להקי יקב בוטיק איכותי וחרטו על דיגלו לייצר יין ברמה גבוהה ללא פשרות. לצורך כך נבחרו כורמים ויינן מקצועיים והושקע ממון רב ברכישת ציוד מהרמה הגבוהה ביותר.
תהליך וייצור היין
היין שיוצר ביקב המערה הנו אדום יבש דו זני מכרם בודד המורכב מ- 60% ענבי קברנה סוביניון ו- 40% ענבי מרלו. הענבים נבצרו בסוף קיץ 2000 מכרמי משפחת פדידה אשר במושב כרם בן זמרה, בגליל. הכרמים הנם כרמים בוגרים, בכרמים בוצעה זימרה חזקה בסוף החורף ולאחר הלבלוב בוצעו דילול שריגים ודילול אשכולות עד ליבול של כ- 800 ק"ג לכל דונם כרם, כמו כן הונהג בכרמים משטר מים קפדני וזאת על מנת להפיק את הפרי הטוב ביותר שניתן מהכרם. הענבים הועברו ליקב במכלים קטנים. עם הגעתם עברו תהליך תסיסה והשרייה במשך שלושה שבועות ולאחר מכן נסחטו והיין עבר הצללה קלה באופן טבעי שבסיומה הועבר לחביות.
המערה מהווה מרתף ליישון ללא מערכת קירור ולחות. לאורך כל השנה הטמפ' במקום נמוכה ואינה עולה על 18 מעלות בשיא הקיץ. מבנה המערה מאפשר לשמור על לחות גבוהה במקום והיא אינה יורדת מ- 80%. תנאים אלו יוצרים תנאי התיישנות והתבגרות אופטימליים ליין.
החזון
יקב המערה נוסד בשנת 2000 ע"י אבי לרנר ודני דימבורט, אנשי קולנוע מהוליווד ששמו לעצמם למטרה להקי יקב בוטיק איכותי וחרטו על דיגלו לייצר יין ברמה גבוהה ללא פשרות. לצורך כך נבחרו כורמים ויינן מקצועיים והושקע ממון רב ברכישת ציוד מהרמה הגבוהה ביותר.
תהליך וייצור היין
היין שיוצר ביקב המערה הנו אדום יבש דו זני מכרם בודד המורכב מ- 60% ענבי קברנה סוביניון ו- 40% ענבי מרלו. הענבים נבצרו בסוף קיץ 2000 מכרמי משפחת פדידה אשר במושב כרם בן זמרה, בגליל. הכרמים הנם כרמים בוגרים, בכרמים בוצעה זימרה חזקה בסוף החורף ולאחר הלבלוב בוצעו דילול שריגים ודילול אשכולות עד ליבול של כ- 800 ק"ג לכל דונם כרם, כמו כן הונהג בכרמים משטר מים קפדני וזאת על מנת להפיק את הפרי הטוב ביותר שניתן מהכרם. הענבים הועברו ליקב במכלים קטנים. עם הגעתם עברו תהליך תסיסה והשרייה במשך שלושה שבועות ולאחר מכן נסחטו והיין עבר הצללה קלה באופן טבעי שבסיומה הועבר לחביות.